zaterdag 11 september 2010

pizzabodem zonder ei en gluten en koolhydraatarm

Dit recept is voldoende voor de bodem van een mini springvorm. (1 persoon)
+/- 75 gram jonge kaas
+/- 30 gram roomkaas
scheutje heet water
eventueel knoflook, zout en peper

Rasp ongeveer 75 gram kaas. Doe dit in een mengkom. Voeg er ongeveer 30 gram roomkaas aan toe. Giet hierover een scheut heet water. Let op! Niet te veel water toevoegen, want dan duurt het bakken vele malen langer. Eventueel kun je knoflook, zout en peper voor de smaak toevoegen. Dan roeren tot het geheel redelijk glad wordt, maar geen papje dat je uit kunt gieten.
Schep dit mengsel op de bodem van je mini springvorm. Even goed verdelen.
Zet het geheel boven in een voorverwarmde oven (175 C) en bak het ongeveer 20 a 25 minuten. De bodem is goed als de bovenkant bruin begint te worden. Als je veel water hebt gebruikt, moet de bodem minstens 10 minuten langer in de oven, maar zet het dan niet helemaal bovenin, want dan verbrandt het.

Beleg de bodem met wat je lekker vindt. Nog een minuut of 20 in de oven, en klaar is een heerlijke, glutenvrije, eivrije, koolhydraatarme, goed vullende en smakelijke maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten