vrijdag 11 maart 2011

Als je weinig kunt eten, ben je toch snel dankbaar met iets wat lekker is. Vandaag mezelf getrakteerd op een lekkere sate van varkenshaas. Zo nu en dan is dat heerlijk. Met pindasaus uiteraard. En heerlijke, knapperige komkommer. Door de echte fijnproevers zal mijn sate vast niet smaakvol zijn, maar voor mijn niet erg verwende smaakpapillen was het heerlijk. Geen koolhydraten, geen gluten en geen ander voedsel met mogelijkheden tot vervelende lichamelijke reacties. Gewoon lekker simpel. Genieten. Voor wie het ook wil proberen, het is binnen twintig minuten klaar.

1 varkenshaas
peper
zout
ketjap
pindakaas
olijfolie
knoflook
eventueel een uitje
komkommer

Haasje in stukjes snijden. Zout en peper er op doen.
Olie in de pan verhitten. Vlees aanbraden.
Een schuit ketjap toevoegen en het vlees een paar minuten door laten bakken, tot het net gaar is.

Ondertussen een flinke lepel pindakaas met een bodempje water in een pan doen.
Deze pan langzaam verwarmen. Knoflook en ketjap (eventueel ook zout en peper) toevoegen en doorroeren tot het een mooie gladde pap is.
Eventueel nog wat uitjes bakken.

Een halve komkommer in plakjes snijden.

Komkommer en vlees op een bord. Daarover de pindasaus.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten