dinsdag 1 maart 2011

courgettesoep (glutenvrij en koolhydraatarm)

1 courgette (per persoon)
1/2 bouillonblokje (zonder gluten! Let op, dat verschilt per merk.) of bouillonpoeder (biologische winkel)
zout
peper
eventueel 2 a 3 partjes smeerkaas (la vache qui rit)

Was de courgette. Snijd de helft van de schil eraf.
Snijd dan de cougette in plakken en doe deze in een pan.
Vul de pan met water tot de courgettes onder water staan.
Verwarm de pan, tot tegen het koken aan.
Voeg de bouillon (naar smaak) toe en laat het geheel zo'n 20 minuten wellen.
Giet het water af. (Hoe meer water je over laat, hoe dunner de soep.)
Pureer de courgettes met een keukenmachine of staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe in een soepkom de partjes smeerkaas en giet daarover de soep.
Bij iedere hap een stukje smeerkaas voegen of de smeerkaas door de soep mengen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten