woensdag 28 juli 2010

Kaastaart zonder koolhydraten

Ook een heerlijk recept voor een alternatief ontbijt. Een puntje van deze kaastaart en je hoeft tot aan de lunch niets meer te eten! Vanuit de vriezer zo in de magnetron op te warmen voor je ontbijt. Lekker, makkelijk en voedzaam. En geen zorgen om de calorieen, want dit is genoeg voor de hele morgen. Je lichaam vraagt urenlang niet om meer lekkere dingen na een stuk van deze taart.

KAASTAART (taartbodem +/- 22 cm)
Ingrediƫnten
Bodem:
75 gram jonge kaas
Vulling:
100 gram hazelnoten
160 gram jonge kaas
100 gram monchou (of andere roomkaas)
Melk of water
50 gram roomboter
Garnering:
200 gram monchou (of andere roomkaas)
100 gram jonge kaas

Bereiding
Rasp 75 jonge kaas en leg dit op de ingevette taartbodem.
Smelt de roomboter en laat de monchou zacht worden. Rasp de hazelnoten fijn en doe deze in een beslagkom. Voeg de gesmolten roomboter, de zachte monchou toe en rasp hierin 160 gram jonge kaas. Roer alles door elkaar en voeg water of melk toe om het tot een glad en vloeibaar deeg te maken. Heet water is het meest praktische omdat daardoor de kaas en de boter zacht blijven. Schenk het vloeibare deeg uit over de bodem van gerapte kaas. Bak dit ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven (175 C). Let op, het deeg blijf zacht. Laat het deeg minstens een kwartier afkoelen.
Als de taart redelijk is afgekoeld, bedek je deze met de roomkaas. Je kunt hiervoor de roomkaas in plakjes snijden, als het net uit de koelkast is, en er in plakjes opleggen. Of je kunt de roomkaas zacht laten worden en voorzichtig uitsmeren over de taart. Bedek het geheel met 100 gram geraspte jonge kaas.
Zet de taart 15 minuten middenin de oven en ongeveer 20 minuten bovenin de over. De kaas moet gesmolten zijn en licht bruin gekleurd. Dan is de taart klaar. Goed laten afkoelen en opstijven. Dan pas snijden.

2 opmerkingen:

  1. wown handig ik dacht dat moederdag in zee viel omdat mijn moeder geen koolhydraten mag maar nu heb ik toch gebak voor m'n moeder.

    BeantwoordenVerwijderen