dinsdag 27 juli 2010

Overheerlijke appeltaart zonder gluten

In mijn zoektocht naar etenswaren waar ik goed tegen kon, heb ik veel geexperimenteerd. Uren heb ik in de keuken doorgebracht. Je wilt tenslotte wel eens wat anders eten dan een brok kaas of een stuk vlees. Hieronder een recept van een appeltaart op basis van notenmeel in plaats van tarwemeel. Bijzonder lekker, maar wel een ware calorieenbom!

APPELTAART (springvorm +/- 28 cm)
Ingrediƫnten
Bodem:
300 gram macadamia’s
100 gram roomboter
+/- 12 druppels stevia (In Europa mag dit officieel niet gebruikt worden als voedingsmiddel, in andere delen van de wereld wel. Gebruik is derhalve op eigen risico.) Ter vervanging van stevia kun je ook wat honing gebruiken of zoetmiddel.
+/- 125 ml room
Vulling:
1 kg appels, en een peer
+/- 150 gram rozijnen
+/- 50 ml room of melk

Bereiding
Wel de rozijnen in lauw water.
Smelt de roomboter. Rasp de macadamia’s fijn. Roer de room, de boter en de stevia door de geraspte macadamia’s. Laat dit even opstijven in de koelkast.
Was de appels en schil de peer. Ontdoe ze van hun klokhuizen en snijd alles in stukjes. Voeg de rozijnen en de room aan de appelstukjes toe en roer dit even door elkaar.
Bedek de bodem en de zijkanten van de ingevette springvorm (+/- 28 cm) met de macadamiamix. Let op, het plakt heel erg. Dat is normaal. Wil je op de appels ook wat deeg hebben, dan moet je wat deeg daarvoor bewaren.
Schep daarna het appelmengsel op de bodem en druk dit aan. Als je deeg hebt bewaart, kun je dit op de appelmix scheppen.
Zet de taart in de voorverwarmde oven (175 C) en bak deze gaar in ongeveer 45 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten