zondag 8 juli 2012

gevulde groentensoep

Tja, het ene moment ben je verstandiger dan het andere. Afgelopen week was ik even klaar met het omhoogschuiven van de wijzer op de weegschaal. Het eten van normaal brood (met gluten dus) veroorzaakt een zeer akelig hongergevoel. Dat begint na de eerste boterham en blijft de hele dag dringend aanwezig. Om daar vanaf te komen, besloot ik een lekker soepje te maken.

koolhydraatarme, glutenvrije, lactosevrije tomaten groentesoep
(mocht je overgevoelig zijn voor histamine, dan kun je de tomaten weglaten en bijvoorbeeld uien toevoegen)
4 bladen paksoi
1 winterwortel
6 tomaten
peterselie (1 handje minimaal)
basilicum (een paar takjes)
selderij (1 handje)
evt. 2 blokjes bouillon, ook te vervangen door meer peterselie, selderij en lavas (maggiplant)
6 snijbonen
2 handenvol peultjes
evt. een ons rundergehakt
evt. twee handenvol (glutenvrije) pasta, bijv. spaghetti of macaroni
rijstmelk
zout en peper naar smaak

Je kunt natuurlijk ook andere groentes toevoegen.

Was alle groente en snijd deze in grove stukken.
Doe twee liter kokend water in een pan en voeg de groente toe. Doe er eventueel twee bouillon blokjes bij. Als de groentes niet onder staan, voeg dan water toe, tot het onder staat.
Laat het tien minuten zachtjes koken. Voeg dan de eventuele pasta toe en laat de pan met deksel een minuut of tien staan.
Mix met een staafmixer o.i.d. alles tot een gladde massa. Voeg een a twee kopjes rijstmelk toe (havermelk of amandelmelk kan ook), afhankelijk van wat je lekker vindt. Mix het geheel nog even, zodat de rijstmelk goed is vermengd met de rest. Breng de soep weer aan de kook. Voeg eventueel een ons gehaktballetjes toe. Wacht tot het opnieuw kookt en doe dan het gas uit. Een kwartiertje laten staan en klaar is je soep. Je kunt eventueel nog wat peterselie op de soep leggen als je het in een kom of bord hebt gedaan. Staat leuk en is gezond.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten