dinsdag 18 oktober 2011

Hartige taart, glutenvrij, histamine arm en koolhydraatarm

250 gram geraspte (schapen) kaas jong
1 prei
2 middelgrote uien
250 gram tauge
zout
peper
knoflook
oregano
400 gram rundergehakt

Zet de oven aan op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Strooi hierover ruim een derde van de kaas. Zorg dat dit goed is verdeeld. Zet dit eerst tien minuten onderin de oven. Zet het daarna 10 minuten midden in de oven. Als je oven ook een grillstand heeft, zet je het nu nog 2 minuten onder de grill.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de kaasplak op het aanrecht om af te koelen.
Rul in een koekenpan het gehakt gaar (geen boter toevoegen). Voeg daarna de prei, uien, zout en kruiden toe. Bak het gaar. Doe dan nog zo'n 75 gram geraspte kaas erdoor. Goed roeren. Doe als laatste de gewassen tauge erdoor heen. Doe het gas uit en laat het even staan.

Bekleed een cakevorm of kleine tulband met de hard geworden kaas. Breek hiervoor stukken van de kaasplak af. Zorg dat alle kanten van de vorm bedekt zijn. Indien er gaten zijn, kun je met de kaasschaaf nog wat plakken kaas afsnijden en deze op de open plekken leggen.

Vul nu de vorm met het gehaktmengsel. Bedek het geheel met geraspte kaas. Zet de vorm ongeveer 20 minuten middenin de oven (200 graden).

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten