donderdag 23 augustus 2012

loempia's, glutenvrij, eivrij, melkvrij, lactosevrij

Nodig:
12 vellen rijstpapier (doorsnee +/- 20 cm)
40 gram ontbijtspek (niet perse nodig overigens)
100 gram kipfilet of 100 gram tahoe (tofu)
150 gram tauge
3 bladen paksoi of 75 gram witte kool
beetje olie
beetje 'no egg' of ander papje waarmee je de loempia's zo nodig dicht kunt smeren, of gewoon een ei, als je dat wel mag eten

Bestrooi de kipfilet (tahoe) met peper en zout en eventeel knoflook. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilet (tahoe) gaar. Laat het zoveel mogelijk uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de kipfilet/ tahoe vervolgens in hele kleine stukjes. Snijd ook het spek in kleine stukjes. Was de paksoi/ kool en snijd dit in reepjes. Was ook de tauge. Laat beide goed drogen.

Maak een papje van de 'no egg'. Twee theelepels 'no egg' en 2 a 3 eetlepels water bij elkaar doen en goed roeren.

Bedek een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Maak een veel rijstpapier zacht door het nat te maken. Als het dun en plakkerig wordt, kun je het gebruiken.
Doe een klein handjevol groente, spek, vlees / tahoe op het rijstvel. Vouw een vierde deel van het rijstvel erover. Vouw de zijkanten ook naar binnen. Smeer nu alles even aan met het papje of het ei. Rol de loempia verder op. Bestrijk deze licht met wat olie en leg het op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op ongeveer 240 graden. Zet de loempia's eerst middenin de oven en bak ze aan beide zijden vijf minuten. Zet daarna de bakplaat bovenin de oven en bak ze aan beide kanten nog ongeveer 10 minuten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten